Det sker der, når du bestiller en lovlig motoroptimering til din bil

MOTOROPTIMERING - TRIN FOR TRIN

Du har længe gået og tænkt på at få motoroptimeret din bil. Udnytte den til site fulde potentiale uden at gå på kompromis med sikkerhed og lovlighed. 

 

Du har læst på forskellen mellem chiptuning og motoroptimering, og du er nu kommet frem til, at din bil skal motoroptimeres gennem MotorPower. Vi er officiel forhandler og importør af 7 af verdens førende inden for performance og styling til tyske premiumbiler, men vi kan også levere den korrekte dokumentation til syn, som skal bruges til at lovliggøre motoroptimeringen som konstruktiv ændring. 

Men hvad sker der så?

Vi giver dig her en guide for, hvad der sker, når du skal have din bil optimeret.  

TRIN 1

VALG AF OPTIMERING TIL DIN BIL

Der er helt specifikke krav fra vores leverandører for hvilke mærker, modeller og årgange, vi kan levere en lovlig motoroptimering til. Oftest stiller vores leverandører det krav, at bilerne ikke må være ældre end 6 år fra første indregistrering. 

Det sker, da vores leverandører vælger at udfase de tidligere årgange for at starte udviklingen til nye optimeringer. 

Næste krav fra vores leverandører er også, at din bil skal være født med turbo ab fabrik.

Sidste krav er selvfølgelig, at din bil er understøttet af de mærker, som vores leverandører laver motoroptimeringer til. Den oversigt kan du se her: 


Hvordan finder du det rette tuning af bil? 

Du kan via vores hjemmeside lave en hurtigsøgning ud fra din bilmodel. Filtreringssystemet er bygget op således, at den kan finde de motoroptimeringer, der er tilgængelige til  netop din bil. 

Det kan være svært at finde den helt præcise optimering, da der oftest er forskellige motorkoder og varianter til samme bilmodel. Så en god idé er derfor altid at kontakte os via vores chat, mail, telefon eller sociale medier for at høre om mulighederne for tuning af bil. 

“Men hvad med min fabriksgaranti?”

Du har nok hørt diverse skrækhistorier om biler, der har været chiptunet for så efterfølgende at bryde sammen, hvor ejer står med regningen, da garantien bortfalder. 

Når du vælger at få din bil motoroptimeret gennem MotorPower, og din bil har fabriksgaranti ab fabrik, overtager MotorPower og vores leverandører i langt de fleste tilfælde fabriksgarantien i op til 2 år eller 100.000 km – hvad end der kommer først. 

På nogle af optimeringer er det endda muligt at forlænge helt op til 6 år eller 150.000 km. 

Garantien dækker fortsat motor, gearkasse, drivline, turboer og batteri på hybridbiler hos autoriserede mærkeværksteder.

 

TRIN 2

BESTIL DIN MOTOROPTIMERING DIREKTE FRA VORES HJEMMESIDE

Du har netop fundet den korrekte opgradering til din bil og har læst på garanti, hvorfor det er vigtigt at få det registreret som konstruktiv ændring, og ellers har du været i dialog med os. 

Du kan direkte fra vores hjemmeside bestille produktet ved at tilføje det til kurv for derefter at gå til betaling. Har du været i dialog med os, har du også mulighed for at få tilsendt et betalingslink. 

Når betalingen er gennemført, vil ordren på optimeringen til din bil blive sendt afsted til den respektive leverandør, der her vil behandle ordren. Normalt er der 7 dages leveringstid, før delene lander hos monteringsstedet. 

Har du bestilt en tuning af bil fra ABT Sportsline, skal din bil forbi et værksted og have udlæst ECU-nummer og softwareversion, før optimeringen kan sendes til Danmark.

TRIN 3

MONTERING AF LOVLIG MOTOROPTIMERING TIL DIN BIL

Via bestillingssiden har du også angivet hvilket monteringssted, som skal forestå montering af den lovlige motoroptimering til din bil. 

Når motorstyringsenheden lander hos monteringsstedet, vil du først her blive kontaktet, og booking af tid kan foregå. 

Når du ankommer til det aftalte monteringstidspunkt, vil din bil først få foretaget et diagnose-tjek af bilens tilstand, for at undersøge om alt er, som det skal være. Er bilen, som den skal være, vil den separate motorstyringsenhed blive monteret. Monteringstiden kan tage alt fra 1 time til flere timer afhængig af den angivet tid på montering. Dette vil du selvfølgelig blive oplyst omkring. 

Når monteringen af optimeringen er færdig, vil bilen igen få foretaget et diagnose-tjek, og din bil vil efterfølgende være klar. 

“Men skal min bil ikke på rullefelt?” – Det er ikke nødvendigt at køre din bil på rullefelt efterfølgende, da motoroptimeringen er typegodkendt på præcis samme måde, som bilen blev fra producentens side af. 

Motoroptimeringen er typegodkendt og testet ved adskillige test på racerbane, almindelig vej, motorvej og selvfølgelig rullefelt. Men vi henviser naturligvis gerne til en ekstern partner.

TRIN 4

LOVLIGGØRELSE AF MOTOROPTIMERING

Efter tuning af bil er gennemført, vil monteringsstedet nu sende billedokumentation for montering afsted til MotorPower. 

Denne billeddokumentation, samt andet information på din bil, vil efterfølgende sendes til vores leverandør, som sammen med TÜV får udarbejdet den særlige dokumentation, som skal bruges på at lovliggøre motoroptimeringen som konstruktiv ændring. 

Dokumentationen efterlever alle Færdselsstyrelsens krav til syn af bil med konstruktiv ændring. Dokumentationen beviser blandt andet, at motoroptimeringen ikke har en negativ påvirkning på miljø (emissionstal), støj eller slitage. 

Efter montering af motoroptimering, vil MotorPower kører bilen i synshallen og få registreret motoroptimeringen som konstruktiv ændring, så den kan anvendes lovligt. 

“Men skal jeg være bekymret for stigende grøn ejerafgift”?

Nej. Netop på grund af den særlige dokumentation, vil bilen have en uændret brændstoføkonomi. Nogle vil opleve, at bilen kommer til at køre længere pr. liter, såfremt kørselsmønstret er uændret.  

 

TRIN 5

GODE RÅD EFTER DIN BIL ER BLEVET OPTIMERET

Der er ganske få krav, der skal overholdes for at få mest mulig ud af din nye motoroptimering. 

F.eks. skal der tankes minimum oktan 98, før den nye motorstyringsenhed vil aktivere. Husk at moderne motorstyringsenheder er intiliggente, og derfor vil kunne huske, hvad bilen har kørt på de senest 700-800 km. 

Det højere oktan betyder, at der skal mere komprimering til, før benzinen antændes i motoren. Samtidig betyder det en hurtigere acceleration og flere hestekræfter. Det er ved gentagne undersøgelser bevist, at der på flere biler med turbomotorer kan hentes yderligere hestekræfter end angivet bare ved at tanke oktan 98 eller over. 

Ved tuning af bil stiller det samtidig krav til dig som ejer, at du husker at pleje bilen ekstra godt. Det kræves, at motoren får den rigtige motorolie, og at du husker at overholde foreskrevne serviceeftersyn. 

Har du købt motoroptimeringen inkl. garanti fra en af vores leverandører, er det samtidig et krav, at du overholder de foreskrevne serviceeftersyn hos autoriserede mærke-værksteder – netop for at bibeholde garantien. 

LANDSDÆKKENDE MONTERING

HVOR I LANDET KAN DIN BIL FÅ MONTERET MOTOROPTIMERING?

Hos MotorPower tilbyder vi landsdækkende montering. Det betyder blandt andet, at din bil kan få monteret motoroptimering i Roskilde, Middelfart, Vejle, Aarhus og Aalborg ved vores specialuddannede værksteder. 

Fælles for alle vores værkstedspartnere er, at de er eksperter og uddannede inde for premium- og performancebiler. 

Din bil er derfor altid i sikre hænder, når du skal have din bil motoroptimeret i Roskilde, Middelfart, Vejle, Aarhus eller Aalborg. 

Er du endnu ikke sikker på, hvilke muligheder der findes til netop din bil, så tøv ikke med at kontakte os? Henvender du dig via vores chatsystem på hjemmesiden eller sociale medier, er det altid en medarbejder hos MotorPower du kommer igennem til, og ikke et eksternt firma. 

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os via telefon eller mail

Fordi vi finder de muligheder, du ikke anede eksisterede.

MOTORPOWER

SHOWROOMS & VÆRKSTEDER

SHOWROOM:
Jylland  · Vejle ( MY GARAGE)
Sjælland · Roskilde

SPECIALVÆRKSTEDER:
Jylland · Vejle (MY GARAGE)
Sjælland · Køge

SERVICEPARTNERE:
Midtjylland · Harlev J.
Nordjylland · Nørresundby

BRUG FOR HJÆLP

Skriv til os herunder – Vi svarer indenfor 24 timer

....

MOTORPOWER

SHOWROOMS & VÆRKSTEDER

Showrooms:
Jylland · Vejle ( MY GARAGE)
Sjælland · Roskilde

Specialværksteder:
Jylland · Vejle (MY GARAGE)
Sjælland · Køge 

Servicepartnere:
Midtjylland · Harlev J.
Nordjylland · Nørre Sundby

Kort over optimeringsteder

MOTORPOWER

SHOWROOMS & VÆRKSTEDER

Showrooms:
Jylland · Vejle ( MY GARAGE)
Sjælland · Roskilde

Specialværksteder:
Jylland · Vejle (MY GARAGE)
Sjælland · Køge 

Servicepartnere:
Midtjylland · Harlev J.
Nordjylland · Nørre Sundby